Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

DentoMit® fogínyzselé 2x5 ml

6.999 Ft
Menny.:db
Nem értékelt
Szállítási díj: 3.400 Ft
Várható szállítás: 2024. július 23.

Leírás

Mélyen a fogíny és a fog között, ott ahová a fogkefe sörtéi nem férnek be, állandó harc folyik a kórokozók és a szájflóra természetes baktériumai között. Ha a kórokozó baktériumokat sikerül visszaszorítani, a fogínybetegségek esélye csekély.

KOENZIM Q10

A test védelmi rendszerének szerves része az ubikinon Q10, amely a fogínyben (latinul gingiva) természetes körülmények között is előfordul. Az egészséges szájflórához tartozó baktériumok anyagcseréje a Q10-től függ, a kórokozóké azonban nem. A fogíny megbetegedéseinél a gingiva Q10 koncentrációja drasztikusan csökken, ennek következtében a kórokozók elterjedhetnek a szájban. A fogorvosok ezért azt ajánlják, hogy a fogíny irritációját természetes úton akadályozuk meg vagy szorítsuk vissza a fogínyhez juttatott ubikinon Q10 segítségével.

Dr. S. J. Hodges és kollégái ajánlása szerint, mely a Nemzetközi Koenzim Q10 Társaság Londonban, 2002 novemberében megtartott 3. kongresszusán hangzott el.

NANOKINON Q10

 • A Q10 egy nagyon értékes és természetes antioxidáns, mely a sejteket energiával látja el.
 • dentomit® fogínyzselé elkészítéséhez nanokinont (folyékony Q10-et) használnak fel, amely bioenergetikailag aktív, nano-méretű Q10 folyadék részecskéket tartalmaz.
 • Ezek a nano folyadék részecskék még a legkisebb résekbe is könnyedén behatolnak.
 • A részecskék parányi mérete garantálja a Q10 sokkal gyorsabb felszabadulását a hatás helyén, mint egyébként.

A CM3-GLUKÁN

 • A speciálisan kifejlesztett CM3-glukán az immunrendszer stimulálására képes, mivel fokozza a makrofágok (falósejtek) működését.
 • A CM3-glukán egy vízoldékony molekula.
 • Hozzájárul a kórokozókkal szembeni ellenállóképesség javításához.
 • A CM3-glukán befolyásolja a B- és T-limfocitákat (immunsejteket) is.

A NANO-MENTA

A mentaolajat szintén nanokapszulákba zártuk a készítményben. Az apró olajcseppek így könnyebben feloldódnak.

*nano = “törpe”, fizikai méret, 10-9 méter.

HÁRMAS HATÁS

 • A nano-Q10 + CM3-glukán + nano-menta kombinációja a dentomit® fogínyzselében intenzíven és tartósan ápolja a fogínyt, mivel még az egyébként elérhetetlen területekre is behatol.
 • Konzisztenciája révén a dentomit® fogínyzselé könnyen felhordható a fogínyre, így tovább megmarad a szájban, és jól beválik a felfekvési helyeken valamint a berepedt szájszéleknél.
 • A nanokinon Q10 komponensről tudott, hogy vérzéscsillapító hatású valamint csökkenti az afta előfordulását.
 • A nanostrukturájú menta aroma részecskékről újabban felismerték, hogy a készítmény tulajdonságait feljavítja.
 • A nano részecskék a korábban elérhetetlen területekre is eljutnak a szájban.
 • dentomit® fogínyzselé a fognyak intenzív ápolására lett kifejlesztve.
 • A dentomit ápolószerek koncepciójának lényege a szájnyálkahártya egészségi állapotának és a fogíny vitalitásának valamint ellenállóképességének megőrzése.

FELHASZNÁLÁS

dentomit® fogínyzselét naponta többször, legfőképp lefekvés előtt ajánlott használni. A hosszabb hatás érdekében a száj kiöblítését vagy öblögetését illetve evést ivást 10-15 percig a gél felkenése után kerülni kell.

HASZNÁLATI UTASÍTÁS

Felhasználásonként egy 1 cm-es zselé csíkot kell felkenni a fogínyre valamint bele kell préselni a fogak közötti résekbe.

TARTALOM

Folyékony nano Q10, CM3-glukán és nano kapszulázott mentaolaj. 1g zselé 6 mg Q10-et, 0,4mg CM3-glukánt tartalmaz. 5g zselé több, mint 100 felhasználási alkalomra elég.

ÖSSZETEVŐK

Víz, glicerin, poloxamer 407, xilitol, alkohol, aroma, ubikinon (koenzim Q10), lecitin, cinkklorid, nátrium szaharát, metilparaben, domifenbromid, propilénglikol, nátriumhidroxid, nátriumkarboximetil betaglucan, limonén, BHT, linalool

CSOMAGOLÁS

dentomit® fogínyzselét tubusban, kettes csomagban 2x5ml tubusok, PZN 4779204

AJÁNLÁS

Kiegészítő kezelés ajánlott naponta fogmosás után dentomit® Q10 direkt parodontális szájápoló sprayvel, amely szintén egy MSE ápolószer. A spray folyékony Q10-et (nanokinon) és nanokapszulázott mentaolajat tartalmaz (kettős hatás). Egy befújás 5 mg Q10-et juttat a fogínyre. dentomit® Q10 direkt parodontális spray
30 ml, PZN 0185229
100 ml, PZN 0185318

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!